Mainos
Mainos

USA:n armeija: Koraanien poltolla ei hyökätty tietoisesti islamia vastaan

Yhdysvaltain armeija kertoi antaneensa rangaistukset sotilaille, jotka osallistuivat Koraanien polttamiseen ja ruumiiden päälle virtsaamiseen Afganistanissa aiemmin tänä ja viime vuonna.

Armeija ei paljastanut täsmällisiä rangaistuksia, mutta armeijan edustajan mukaan rangaistukset ovat hallinnollisia, kuten sotilasarvon alennus tai palkan menetys.

Amerikkalaisjoukot takavarikoivat ja polttivat yli sata Koraania sekä muuta uskonnollista materiaalia Yhdysvaltojen ja Afganistanin välillä vallinneen luottamuspulan takia helmikuussa. Yhdysvaltain armeijan maanantaina julkistaman tutkintaraportin mukaan Koraanien polttamisella ei pyritty tahallisesti hyökkäämään islamin uskoa vastaan.

Viime kesänä kolme amerikkalaissotilasta puolestaan virtsasi kuolleiden Taleban-taistelijoiden päälle. Video tapahtuneesta levisi internetissä tammikuussa.

Tapahtumat nostattivat Afganistanissa väkivaltaisia mielenosoituksia, joissa kuoli kymmeniä ihmisiä.

Amerikkalaisjoukkojen on määrä poistua Afganistanista vuoden 2014 loppuun mennessä.

(MTV3–STT–Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme