Mainos
Mainos

USA:n armeijan kuljetuskopterit lentokieltoon

Yhdysvaltojen armeija ilmoitti eilen, että se ei nyt lennä Chinook CH-47-helikoptereilla. Syynä lentojen pidättämiseen on, että Britannian ilmavoimien vastaavan kopterin vaihteistosta on löydetty halkeama. Myös britit ovat päättäneet pidättäytyä lennoista, kunnes kopterit saadaan tarkastettua.

helikopteri, chinook CH 47


Yhdysvaltojen armeija on ilmoittanut myös muille armeijoille CH-47 mallisten helikopterien lentojen pidättämisestä maailmanlaajuisesti. Armeijan mukaan vastaavanlainen virhe moottorissa voisi johtaa katastrofaalisiin seurauksiin lennon aikana. Armeijan mukaan ongelma ei ole kuitenkaan aiheuttanut yhtään onnettomuutta.

Boeingin Chinook CH-47 -kone kuuluu helikopterimalliin, joita suomalaiset ovat tutkineet yhteispohjoismaisessa helikopterihankkeessa. Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan helikopterihankkeessa maat kaavailevat yhdessä sotilashelikopterien ostamista. Hankkeen aikana on selvitetty useiden valmistajien helikopterien mahdollista soveltuvuutta yhteispohjoismaisiksi helikoptereiksi. Yhdysvaltain armeija ja Boeing selvittävät ja paikallistavat moottoriongelmaa laajan tarkastuksen avulla. (STT-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme