Mainos
Mainos

USA:n asemyynti uuteen ennätykseen mustana perjantaina

Aseiden myynti kipusi uuteen ennätykseen Yhdysvalloissa kiitospäivän jälkeisenä niin sanottuna mustana perjantaina, kertoo USA Today -lehti.

Marraskuun lopulle ajoittuva musta perjantai on Yhdysvalloissa vuoden kiireisin kauppapäivä. Tänä vuonna myös asekauppa kävi ennätysvilkkaana: yhden päivän aikana myytiin liki 130 000 asetta.

Edellinen ennätys oli vuodelta 2008, jolloin mustana perjantaina myytiin liki 98000 asetta. Kasvua oli peräti 32 prosenttia.

Luvut perustuvat asekauppiaiden liittovaltion poliisille FBI:lle asiakkaista tekemiin taustaselvityspyyntöihin. Todellisuudessa myytyjen aseiden määrä on vielä suurempi, koska yksi ostaja on voinut hankkia useita aseita kerralla.

FBI ei osaa arvioida, mikä voisi olla syynä ennätysmyynteihin. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan osa kasvusta selittyy sillä, että yhä useammat naiset ovat ryhtyneet harrastamaan ampumista tai metsästystä.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme