Mainos
Mainos

USA:n asuntolainajättien pelastaminen on välttämätöntä

Toimitusjohtaja Pasi Holm, Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos

Yhdysvaltain hallituksen toimet asuntolainajättien pelastamiseksi ovat välttämättömiä, sanoo MTV:n Huomenta Suomelle toimitusjohtaja Pasi Holm Pellervon taloudellisesta tutkimuslaitoksesta.

Kriisi on kestänyt jo vuoden verran eikä pohjaa välttämättä ole edes vielä saavutettu, sanoo Holm. Nyt on kuitenkin merkillepantavaa se, että Yhdysvaltain hallitus on ottanut tilanteen vakavasti ja yrittää rauhoittaa raha- ja asuntomarkkinat.

Holmin mukaan Yhdysvallat on maailmantaloudessa niin tärkeä osanen, että asuntoluottokriisin jatkuessa vaikutukset Euroopassa tulevat olemaan suuremmat, kuin on osattu odottaa.

Euroopassa on jo odoteltu korkojen laskua. Markkinat ovat kuitenkin edelleen hyvin hermostuneita, eikä pidemmän aikavälin vaikutuksista voi vielä tietää, sanoo toimitusjohtaja Pasi Holm.

- Kriisi jatkuu joka tapauksessa vielä kuukausia. Nähtäväksi jää, kuinka tilanne vakautuu ja riittävätkö Yhdysvaltain hallituksen toimenpiteet.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme