Mainos
Mainos

USA:n Charlottesvillessä yhteenottoja äärioikeistolaisten ja vastustajien kesken – kolme kuollut

Yhdysvalloissa Virginiassa Charlottesvillen kaupungissa syntyneiden levottomuuksien yhteydessä on saanut surmansa kolme ihmistä, kertoo uutistoimisto AFP. Asiasta on uutistoimiston mukaan kertonut kaupungin edustaja. 

Aiemmin on kerrottu, että yksi ihminen sai surmansa ja useita loukkaantui, kun auto ajoi väkijoukkoon.

Silminnäkijöiden mukaan auto ajettiin valkoisten ylivaltaa vastustaneiden ihmisten joukkoon. Poliisi on ottanut kiinni autoa kuljettaneen miehen ja häntä vastaan on The Guardianin mukaan nostettu jo syytteet. Surmansa saanut oli poliisin mukaan 32-vuotias nainen.

Kaksi poliisia sai surmansa lauantaina, kun helikopteri putosi Charlottesvillen laitamilla. Poliisiin mukaan turman syytä tutkitaan.

Viranomaiset eivät ole ottaneet kantaa siihen, liittyikö turma kaupungin levottomuuksiin vai ei.  

Lisäksi 16 ihmistä loukkaantui valkoisten ylivaltaa kannattaneiden äärioikeistolaisten ja heitä vastustaneiden mielenosoittajien välisissä yhteenotoissa. 

Poliisi on kertonut, että hoidettavina olleiden ihmisten vammat ovat vaihdelleet hengenvaarallisista lieviin.  

Äärioikeistolaiset aikoivat järjestää marssin vastustaakseen aikeita poistaa orjuutta puolustaneen ja sisällissodassa etelävaltioiden puolesta taistelleen kenraali Robert E. Leen (1807-1870) patsas kaupungista. Marssia ei ikinä toteutettu.  

Trump tuomitsi molempien osapuolten vihan ja väkivallan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on Twitterissä ilmaissut osanottonsa sekä poliisien kuolemasta että 32-vuotiaan naisen kuolemasta. 

– Syvimmät osanottoni surmansa saaneiden poliisien perheille ja muille Virginian osavaltion poliiseille. Olette parhaiden joukossa tämän kansakunnan tuotosten joukossa, Trump kirjoitti.

– Osanottoni nuoren surmansa saaneen naisen perheelle ja parhaat terveiset kaikille niille, jotka ovat loukkaantuneet Charlottesvillessä Virginiassa. Erittäin surullista! presidentti myös tviittasi.

Aiemmin Trump kehotti tviitissään maanmiehiään yhtenäisyyteen ja tuomitsemaan kaiken sen, mitä viha edustaa.

Ainakin 35 loukkaantunut

Poliisin edustajan mukaan ainakin 35 ihmistä on ollut hoidettavana vammojen takia lauantai-iltapäivästä lähtien.

Hoidettavina olleiden ihmisten vammat ovat vaihdelleet hengenvaarallisista lieviin.

Väkivaltaisuudet saivat alkunsa ennen äärioikeistolaisten suunniteltua marssia. Kaupunkiin julistettiin hätätila, jotta poliisit saisivat käyttöönsä tarpeeksi voimaa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme