Mainos
Mainos

USA:n demokraattinen puolue konservatisoituu

(Rauli Virtanen/Chicago) Chicagossa puoluekokoustaan jatkavat Yhdysvaltain demokraatit ovat hyväksyneet maltillista keskustaa edustavan puolueohjelman.

Ennen illan perhepoliittisia puheita demokraatit omaksuivat Valkoisessa talossa hahmotetun puolueohjelman jonka tarkoituksena on lujittaa yhtenäisyyttä ja peittää maton alle puolueen tekemä selvä poikkeama sen perinteiseltä kurssilta. Demokraatithan on vuosikymmenien ajan samaistettu keskiluokan ja työläisten etuja ajavaksi puolueeksi.

Demokraatit eivät enää aja suuria sosiaaliohjelmia vaan toteavat, että parasta apua ovat työpaikat. Clintonin hallinto onkin luonut kymmenisen miljoonaa uutta työpaikkaa maahan.

Kaiken kaikkiaan puolueohjelma, meneillään oleva puoluekokous ja presidentti Clintonin kampanjointi antavat amerikkalaisille kuvan entistä konservatiivisemmasta demokraattisesta puolueesta, jonka edustamat arvot eivät paljoa poikkea republikaanien maailmasta.
(MTV3/Huomenta Suomi)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme