Mainos
Mainos

USA:n diplomaatteja pois Saudi-Arabiasta

Yhdysvallat on määrännyt ne diplomaatit takaisin kotimaahan, joiden läsnäolo Saudi-Arabiassa ei ole välttämätön. Asiasta kertoi Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell.

Yhdysvallat vetää Saudi-Arabiasta takaisin kotimaahan diplomaattejaan, joiden läsnäolo maassa ei ole ehdottoman välttämätön, kertoi ulkoministeri Colin Powell. Powellin mukaan uhka amerikkalaisdiplomaatteja kohtaan Saudi-Arabiassa on kasvanut.

Saudi-Arabiasta kotiutetaan myös kaikki Yhdysvaltain Riadissa olevien diplomaattien perheenjäsenet samoin kuin Dhahranissa ja Jeddassa olevien konsulaattityöntekijöiden perheenjäsenet. Amerikkalaisia diplomaatteja on kotiutettu Saudi-Arabiasta jo kahdesti aiemmin kuluneen vuoden aikana.

Tiistaina Yhdysvaltain suurlähetystö varoitti Riadissa uusien terrori-iskujen vaarasta. Riadissa oli vuoden 2003 keväällä ja syksyllä pommi-iskujen sarja, joka tappoi 52 ihmistä.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme