Mainos
Mainos

USA:n ebolatoimille moitteet: Minua kuulusteltiin kuin rikollista

Sierra Leonesta Yhdysvaltoihin palannut sairaanhoitaja moittii karanteenitoimia, joiden kohteeksi hän on joutunut kotimaassaan.  

Ebolapotilaita Sierra Leonessa hoitanut Kaci Hickox joutui karanteeniin perjantaina palattuaan Yhdysvaltoihin New Jerseyssä sijaitsevan Newarkin lentokentän kautta. Hänet on suljettu Newarkin yliopistosairaalan eristysosastolle.  

Hickoxilla mitattiin tarkastusten yhteydessä olevan kuumetta, mutta mittaustulos osoittautui pian virheelliseksi. Verikokeen perusteella Hickoxilla ei ole ebolatartuntaa.  

New Jerseyn, New Yorkin ja Illinoisin viranomaiset ovat määränneet pakollisen kolmen viikon karanteenin henkilöille, jotka ovat olleet tekemisissä ebolapotilaiden kanssa Länsi-Afrikassa.  
Hickox on ensimmäinen määräysten takia karanteeniin joutunut henkilö.  

Hickoxin mukaan karanteenitoimet ovat olleet yhtä sekavaa hullunmyllyä ja niiden yhteydessä häntä on kuulusteltu kuin rikollista.  

-Me tarvitsemme lisää terveydenhuollon työntekijöitä taistelemaan epidemiaa vastaan Länsi-Afrikassa. Yhdysvaltojen täytyy kohdella maahan palaavia työntekijöitä arvokkaasti ja inhimillisesti, Hickox kirjoittaa kannanotossaan Dallas Morning News -lehdessä.  

Hickox työskenteli Sierra Leonessa Lääkärit ilman rajoja -järjestölle, joka on myös kritisoinut hoitajan kohtelua. Järjestön mukaan New Yorkin ja New Jerseyn viranomaisten julkistamat karanteeniohjeet ovat erittäin epäselviä ja olosuhteet karanteenissa ala-arvoiset.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme