Mainos
Mainos

USA:n edustajainhuone lykkää äänestystä Vietnamin kauppasuhteesta

Lakiesitys kauppasuhteista ei saanut taakseen tarvittavaa kahden kolmasosan enemmistöä toissapäivänä pidetyssä äänestyksessä.

Yhdysvaltain edustajainhuone ei aio äänestää tällä viikolla uudelleen lakiesityksestä normaalien kauppasuhteiden solmimiseksi Vietnamin kanssa. Yhdysvaltain presidentille George W. Bushille tilanne on nöyryyttävä, sillä hän matkustaa viikonvaihteessa Vietnamin pääkaupunkiin Hanoihin Aasian ja Tyynenmeren yhteistyöjärjestön Apecin huippukokoukseen.

Lakiesitys kauppasuhteista ei saanut taakseen tarvittavaa kahden kolmasosan enemmistöä toissapäivänä pidetyssä äänestyksessä. Bush ja republikaaninen puolue ajavat Vietnamin sodasta lähtien poikki olleiden kauppasuhteiden palauttamista.

Vietnam on hyväksytty Maailman kauppajärjestön WTO:n jäseneksi, mutta ilman lainmuutosta Yhdysvalloissa WTO:n sääntöjä ei voida soveltaa maiden kauppaan.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme