Mainos
Mainos

USA:n ex-oikeusministeri Yahoolle: Snowdenin paluu ei poissuljettu

Tietovuotaja Edward Snowdenin paluu Yhdysvaltoihin ei ole poissuljettu mahdollisuus, sanoo Yhdysvaltojen entinen oikeusministeri Eric Holder Yahoo Newsin haastattelussa.

Yhdysvaltain turvallisuusvirasto NSA:n urkintatoimista tietoja vuotanut Snowden on tällä hetkellä maanpaossa Moskovassa. Hän on pelännyt joutuvansa Yhdysvalloissa vangituksi.

Holderin mukaan on mahdollista, että Yhdysvaltain oikeusministeriö ja Snowden pääsevät sopimukseen, joka mahdollistaisi tietovuotajan paluun kotimaahansa. Hänen mukaansa Snowdenin paljastukset käynnistivät tarpeellisen keskustelun viranomaisten oikeuksista ja niiden takia Yhdysvalloissa on tapahtunut muutoksia.

Holder ei kommentoinut mahdollisen sopimuksen yksityiskohtia, jotka hänen mukaansa eivät enää kuulu entisen oikeusministerin toimivaltaan. Holder työskentelee nykyisin asianajajana Washingtonilaisessa huippulakitoimistossa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme