Mainos
Mainos

USA:n ex-ulkoministeri Alexander Haig kuollut

Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Alexander Haig on kuollut 85 vuoden ikäisenä. Haig toimi huipputehtävissä kolmen eri republikaanipresidentin kaudella.

Haig oli Valkoisen talon henkilöstöpäällikkö, kun presidentti Richard Nixon joutui vuonna 1974 eroamaan Watergate-skandaalin vuoksi. Ulkoministerinä hän toimi Ronald Reaganin kaudella ja Gerald Fordin kaudella tämän neuvonantajana.

Haig pyrki myös itse republikaanien presidenttiehdokkaaksi vuonna 1988, mutta hävisi kilvan George Bushille. Naton komentajana hän ehti vaikuttaa 1970-luvulla.

Haig muistetaan sanoista, jotka hän lausui Reaganiin kohdistuneen murhayrityksen yhteydessä vuonna 1981. Kun Reagan oli viety sairaalaan, Haig julisti paikalla olleille toimittajille: minä olen vallassa täällä. Kommenttia käytettiin myöhemmin häntä vastaan vaalikampanjassa.

Haigia pidettiin pitkään yhtenä mahdollisena Watergate-skandaalin "syväkurkkuna". Vuonna 2005 nimettömäksi lähteeksi varmistui liittovaltion poliisin FBI:n Mark Felt.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme