Mainos
Mainos

USA:n helleaalto vaatinut lisää uhreja

Yhdysvaltain eteläisiä osavaltioita piinaava helleaalto ei näytä hellittävän otettaan. Kaksi viikkoa jatkunut kuumuus on surmannut jo ainakin sata ihmistä.

Pahiten helteistä on kärsinyt Teksasin osavaltio, jossa kuolleita on lähes 80. Osavaltion kaupungissa Dallasissa hyväntekeväisyysjärjestöt ovat jakaneet vähävaraisille perheille ilmaiseksi tuhansia sähkötuulettimia.

Kuolleista lähes puolet on ollut laittomia siirtolaisia, jotka ovat nääntyneet erämaahan ylitettyään Meksikon ja Yhdysvaltain välisen rajan. Yhdysvaltain viranomaiset ovatkin käynnistäneet Meksikon televisiossa tiedotuskampanjan, jossa varoitetaan potentiaalisia siirtolaisia ylittämästä rajaa nykyisissä olosuhteissa.

Maanviljelijöille kuivuus on aiheuttanut yksistään Teksasissa lähes kymmenen miljardin markan vahingot. Asiantuntijoiden mukaan mikään ei viittaa siihen, että helteet loppuisivat lähipäivinä.

Meteorologit eivät usko helteiden loppuvan vielä lähipäivinä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme