Mainos
Mainos

USA:n itärannikko kärvistelee ennätyshelteissä

Helteinen sää koettelee myös toisella puolella Atlantia, kun ennätyskuuma ilma piinaa Yhdysvaltojen itärannikkoa. Helleaalto on nostanut mittarin lukemat jopa yli 39 asteeseen muun muassa New Yorkin Central Parkissa. Viimeksi New Yorkissa mitattiin vastaavanlaisia lukemia yli kymmenen vuotta sitten.

Myös muut suurkaupungit itärannikolla, kuten Washington DC, Richmond ja Philadelphia ovat lamaantuneet kuumuuden takia. Sähkön käyttö lisääntyi huomattavasti kun helteisiä päiviä yritetään helpottaa ilmastointilaitteilla.

Lisääntyneen sähkönkulutuksen pelätään aiheuttavan laajoja sähkökatkoksia. New Yorkilaisia onkin neuvottu vähentämään sähkönkäyttöä minimiin iltapäivän kuumimpina tunteina.

Kansallinen sääpalvelu on ohjeistanut itärannikon kansalaisia pysymään sisällä ja juomaan riittävästi nestettä. New Yorkin kaupunki on neuvonut asukkaitaan, joilla ei ole ilmastointia, viettämään päivänsä museoissa tai elokuvissa.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme