Mainos
Mainos

USA:n Itävallan-suurlähettiläs palaa Wieniin

Yhdysvaltain Itävallan-suurlähettiläs, joka kutsuttiin kotiin äärioikeiston päästyä mukaan Itävallan hallitukseen, palaa asemapaikkaansa Wieniin seuratakseen tilannetta itse paikalla, kertoi ulkoministeri Madeleine Albright keskiviikkona.

Madeleine Albright

Albrightin mukaan suurlähettiläs Kathryn Hall on saanut Itävallan liittokanslerilta Wolfgang Schüsseliltä vakuutuksen, että hallitus suhtautuu vakavasti Yhdysvaltain huoleen ihmisoikeuksista, siirtolaisista ja natsien hirmuteoista. Albright korosti kuitenkin, että suurlähettiläs ja muut virkamiehet seuraavat erittäin tarkkaan, kuinka Itävallan hallitus noudattaa lupauksiaan.

Yhdysvallat kutsui suurlähettiläänsä kotiin neuvotteluja varten, kun Jörg Haiderin johtama äärioikeistolainen Vapauspuolue oli kelpuutettu Itävallan hallitukseen. Haiderin lausunnot, joissa hän on mm. vähätellyt natsien rikoksia, ovat herättäneet tyrmistystä, ja mm. EU-maat ovat jäädyttäneet suhteensa Itävaltaan.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme