Mainos
Mainos

USA:n ja P-Korean kesken ei sopua ydinneuvottelujen ajankohdasta

Keskusteluja asian tiimoilta jatketaan kuitenkin niin pian kuin mahdollista.

Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean edustajat ovat päättäneet kaksi päivää kestäneet neuvottelut Pekingissä. Tapaamisessa ei päästy sopuun siitä, milloin Pohjois-Korean ydinohjelmaa koskevat kuuden maan neuvottelut jatkuvat.

Yhdysvaltain lähetystön mukaan Pohjois-Korea oli suostunut tutustumaan Yhdysvaltain ehdotukseen neuvottelujen jatkamisesta.

Lähetystö ei kertonut yksityiskohtia ehdotuksesta.

Pohjois-Korea kertoi lokakuussa tekemänsä ydinkokeen jälkeen olevansa valmis jatkamaan kuusikantaneuvotteluja, jotka ovat olleet keskeytyksissä vuoden ajan. Neuvotteluja ovat käyneet Koreat, Yhdysvallat, Japani, Kiina ja Venäjä.

Yhdysvaltain apulaisulkoministeri Christopher Hill tapasi Pohjois-Korean ja Kiinan edustajia Pekingissä, ja hänellä oli erillisiä tapaamisia myös Japanin ja Etelä-Korean valtuuskuntien kanssa. Yhdysvaltain mukaan tapaamisten tarkoituksena oli varmistaa, että kuusikantaneuvottelut tuottavat konkreettisia tuloksia.

Kiinan ulkoministeriön mukaan osapuolet sopivat, että neuvotteluja jatketaan niin pian kuin mahdollista. Tarkkaa ajankohtaa ei kuitenkaan sovittu.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme