Mainos
Mainos

USA:n ja Venäjän kemiallisten aseiden määräaika umpeutumassa

Maiden tulee tuhota kemialliset aseensa vuoteen 2012 mennessä. Tähän mennessä Venäjä on tuhonnut vasta 22 prosenttia kemiallisista aseistaan, Yhdysvallat 46 prosenttia.

Venäjällä ja Yhdysvalloilla on vielä paljon tekemistä kemiallisten aseidensa tuhoamiseksi määräaikaan eli vuoteen 2012 mennessä. Kemiallisten aseiden kieltosopimuksen keskusjärjestö OPCW arvioi, että kummallakin maalla on edelleen huomattavia määriä erittäin myrkyllisiä ja vaarallisia kemiallisia aseita.

OPCW:n pääjohtaja Rogelio Pfirter sanoi Genevessä, että Venäjä on tuhonnut 22 prosenttia ja Yhdysvallat 46 prosenttia kemiallisista aseistaan kuluneen vuosikymmenen aikana.

Kemiallisten aseiden kieltosopimus tuli voimaan 1997. Sopimus kieltää kemiallisten aseiden kehittämisen, tuottamisen, varastoinnin ja käytön. Lisäksi siinä sovitaan jo olemassa olevien kemiallisten aseiden tuhoamisesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme