Mainos
Mainos

USA:n jättilumista tulvavaara – lumimyrsky uhkaa kiitospäivän liikennettä

Yhdysvalloissa Buffalossa satoi viime viikolla paikoin jopa kaksi metriä lunta. Nyt sää on lämmennyt voimakkaasti ja sulavien lumien pelätään aiheuttavan tulvia. Lisäksi lumimyrskyn ennustetaan sekoittavan kiitospäivän liikennettä viikon puolivälissä maan koillis- ja itäosassa.

Buffalon alueella Suurten järvien rannalla New Yorkin osavaltiossa on taisteltu viime viikolla valtavien lumimäärien kanssa. Nyt sää on lämmennyt rajusti, jopa 20 asteella.

– Etelästä on noussut hyvin lämmintä ilmaa lumipyryalueelle asti. Lämpötila on kohonnut siellä parissa päivässä pakkasesta noin 15 plusasteeseen. Lisäksi alueella on tullut rankkoja vesisateita, sanoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Alueella varoitellaankin nyt sulavan lumen aiheuttamista tulvista ja varaudutaan tulviin.

Sää on kuitenkin kylmenemässä uudelleen lähipäivinä, kun pohjoisesta pyörähtää kylmää ilmaa maan itäosaan. Etelästä on puolestaan nousemassa uusi matalapaine itärannikkoa pitkin keskiviikon ja torstain tienoilla.

– Kun matalapaine törmää pohjoisen kylmään ilmaan, tietää se sankkoja lumisateita. Pahin osuu nyt Suurten järvien itäpuolelle eli ei aivan samoille alueille kuin viime viikolla. Itärannikon isoissa kaupungeissa Washingtonissa, New Yorkissa ja Bostonissa sateet tulevat näillä näkymin melko vetisinä, mutta niissäkin voi tulla jonkin verran lunta, ennustaa Aleksi Jokela.

Yhdysvalloissa juhlitaan torstaina kiitospäivää. Lumimyräkän ennakoidaan aiheuttavan ongelmia juhlapäivän liikenteessä niin maalla kuin ilmassakin.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta ennuste Yhdysvaltoihin.

MTV UUTISET - AFP - REUTERS

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme