Mainos
Mainos

USA:n joukkosurmakirkko avautuu

Yhdysvalloissa verisen joukkosurman näyttämönä ollut kirkko jatkaa nyt toimintaansa.

Kirkossa iltapäivällä Suomen aikaa pidettävään jumalanpalvelukseen odotetaan runsaasti väkeä.  

Nuori valkoihoinen mies on tunnustanut ampuneensa yhdeksän ihmistä kirkossa keskiviikkona.

Poliisi tutkii nettiin viikonvaihteessa ilmestynyttä sivua, jossa on ilmeisesti ampujan laatima pitkä rasistinen julistus ja perusteluita hänen teolleen.

– Valitsi Charlestonin siksi, että se on osavaltioni historiallisin kaupunki ja siellä oli yhteen aikaan maan suurin määrä mustia suhteessa valkoisiin, tekstissä lukee. 

Tekstiä ei ole allekirjoitettu ampujan nimiin, mutta siihen liittyvissä kuvissa nuorukainen poseeraa muun muassa aseen ja etelävaltioiden sisällissodan aikaisen konfederaation lipun kanssa.

Kiistellystä lipusta onkin tullut uusi puheenaihe Etelä-Carolinassa, missä se liehuu lähellä osavaltion kongressia kuolleiden etelävaltiolaisten sotilaiden muistomerkin luona.

Tuhannet ihmiset vaativat eilen illalla mielenosoituksessa rasismin ja rotuerottelun symbolina pidetyn lipun poistamista. Vaatimukseen ovat yhtyneet useat korkea-arvoisen poliitikot, muun muassa presidentti Barack Obama.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme