Mainos
Mainos

USA:n joukot piirittivät Moqtada al-Sadrin kotitaloa

Tunnin piirityksen jälkeen amerikkalaisjoukot ja Irakin turvallisuusjoukot vetäytyivät talon ympäriltä.

Yhdysvaltain joukot piirittivät tänään lyhyen aikaa radikaalin shiiajohtajan Moqtada al-Sadrin kotitaloa Najafissa, uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtaja kertoi kaupungista.

Amerikkalaisjoukkojen ja al-Sadria kannattavien asemiesten välillä puhkesi myös tulitaistelu, ja Al-Zahran alueelta kuului konekiväärien ja kranaatinheittimien tulitusta.

Tunnin piirityksen jälkeen amerikkalaisjoukot panssariajoneuvoineen ja Irakin turvallisuusjoukot vetäytyivät talon ympäriltä.

Paikallisen sairaalan johtajan mukaan yksi ihminen kuoli ja kolme haavoittui kahakassa.

Yhteenottoa edelsi al-Sadrin Kerbalan edustajan, Mithal al-Hasnawin pidätys Kerbalassa lauantaina.

Al-Sadrin johtama Mahdin armeija ryhtyi keväällä aseelliseen vastarintaan liittouman joukkoja vastaan, ja sadat ihmiset saivat surmansa Bagdadissa ja maan eteläosassa puhjenneissa yhteenotoissa. Al-Sadr suostui kesäkuussa tulitaukoon.

Mahdi-armeijan kohtalosta ei tuolloin päästy sopuun, Myös al-Sadrin asema on avoin.

Yhdysvaltain johtama miehityshallinto etsintäkuulutti aikanaan al-Sadrin irakilaisen uskonoppineen murhasta, mutta häntä ei pidätetty.

Irakin väliaikaishallitus on hakenut sovintoa al-Sadrin kanssa sallimalla tämän aloittaa uudelleen miehityshallinnon lakkauttaman sanomalehtensä julkaisun.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme