Mainos
Mainos

USA:n Kerry: Venäjän ja USA:n suhteet vaarassa

Yhdysvaltain ja Venäjän väliset suhteet vahingoittuvat vakavasti, jos Venäjä ei ryhdy heti toimiin jännitteiden purkamiseksi Ukrainassa, varoittaa Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry.

Kerryn mukaan Venäjä vaarantaa väliintulollaan alueellisen rauhan. Kerry osoitti kuitenkin huomioivansa myös Venäjän tilanteen.

– Kunnioitamme Venäjän siteitä Ukrainaan ja sen huolta ukrainanvenäläisten kohtelusta, Kerry sanoi.

Putin sanoi aikaisemmin Yhdysvaltain presidentti Barack Obamalle puhelimessa, että Ukrainassa asuvat venäläiset ovat aidosti hengenvaarassa. Venäjällä on hänen mukaansa oikeus puolustaa intressejään Ukrainassa.

Obama ja Putin keskustelivat Ukrainan tilanteesta puolitoista tuntia puhelimessa.

Obaman mukaan Venäjä rikkoo kansainvälisiä lakeja väliintulolla Ukrainassa. Hän vaati Putinia vetämään joukkonsa takaisin Krimissä olevaan tukikohtaan ja uhkasi Venäjää "poliittisella ja taloudellisella eristämisellä".

Obama on keskustellut Ukrainasta puhelimessa myös Ranskan presidentin Francois Hollanden sekä Kanadan pääministerin Stephen Harperin kanssa.

Valkoisen talon tiedotteen mukaan johtajat olivat yhtä mieltä siitä, että Ukrainan itsemääräämisoikeutta ja demokratiaa on tuettava. Johtajat päättivät, että Yhdysvallat, Ranska ja Kanada pyrkivät yhdessä saamaan kokoon tukipaketin Ukrainalle.


 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme