Mainos
Mainos

USA:n kirjeenvaihtaja: Amerikkalaisia naurattavat ranskalaisreaktiot IMF-kohussa

IMF-johtaja Dominique Strauss-Kahnin seksiskandaali on mannaa amerikkalaisille. Ranskaa kohtaan pitkään tunnettu inho näyttää löytäneen oivan purkautumistien, ja ilkkuminen on sen mukaista.

Täkäläisiä huvittaa suunnattomasti se, että Ranskassa närkästellään heidän huippupoliitikkonsa näyttämistä käsiraudoissa ja oikeussalissa tuomarin edessä kaikissa mahdollisissa uutislähetyksissä.

Erityistä riemua herätti se, että Strauss-Kahn lähetettiin Rikers Islandin vankilaan kymmenientuhansien newyorkilaisten rikollisten sekaan. Jopa Yhdysvaltain lähihistorian inhotuin rikollinen Bernie Madoff pääsi vapaalle takuita vastaan.

Tilanteeseen vaikuttaa myös valuuttarahastoa kohtaan tunnettu epäluulo. Täällä on korostettu sitä, että EU-alueen talouskriisiä junailee poliitikko, jolla on omat edut pelissä, eli hän on kuin kettu kanatarhan vahtina.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme