Mainos
Mainos

USA:n kongressiedustajan möläytys: Raiskauksesta ei voi tulla raskaaksi

Yhdysvalloissa on noussut kohu republikaanien kongressiedustajan raiskauskommenteista. Missourin osavaltion edustaja Todd Akin sanoi haastattelussa, ettei raiskauksesta yleensä tule raskaaksi.

– Sen perusteella, mitä olen lääkäreiltä kuullut, raiskauksesta raskaaksi tuleminen on hyvin harvinaista. Jos kyseessä on legitiimi raiskaus, naiskeholla on keinonsa yrittää sulkea koko asia pois, Akin sanoi KTVI-television haastattelussa.

Akin perusteli kommentillaan näkökantaansa, jonka mukaan abortin pitäisi olla aina laiton. Ja vaikka nainen tulisikin raskaaksi raiskauksesta, siitä pitäisi rangaista raiskaajaa, ei syntymätöntä lasta, Akin sanoi.

Akinin kommentit saivat täystyrmäyksen demokraateilta. Myös republikaanien presidenttiehdokas Mitt Romney kiirehti vakuuttamaan, että raiskattujen aborttioikeus säilyy, jos hän voittaa marrasvaalit.

Akin sanoi myöhemmin, että oli ilmaissut itseään väärin, mutta korosti, että vastustaa yhä aborttia kaikissa oloissa.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme