Mainos
Mainos

USA:n kouluampujalla yli kymmenen asetta

Yhdysvalloissa Oregonin Roseburgin kouluampujalla oli hallussaan viranomaisten mukaan peräti 13 asetta. Lisäksi ampujalla oli luotiliivi ja ammuksia.

Kuusi aseista oli mukana koululla luotiliivin ja ammuksien lisäksi. Nämä löydettiin Umpqua-opistolta, missä ampuja tunkeutui luokkahuoneeseen ja surmasi yhdeksän ihmistä. Ampuja kuoli poliisin luoteihin. Viranomaiset eivät vielä ole kertoneet ampujan mahdollisista motiiveista.

Paikallispoliisi, sheriffi John Hanlin ei ole nimennyt vielä surmaajaa. 

– Toistan, te ette tule kuulemaan keneltäkään tämän poliisilaitoksen väeltä hänen nimeään. Uskon yhä, että hänen nimensä julkistaminen ainoastaan lisää hänen kaameiden tekojensa glorifiointia ja inspiroi vain tulevaa ampujaa, sheriffi totesi.

Paikallisten mediatietojen mukaan ampuja on kuitenkin vahvistettu 26-vuotiaaksi Chris Harper-Merceriksi.

Seitsemän asetta löytyi ampujan kotoa, jossa hän asui äitinsä kanssa. Avustava erikoisagentti Celinez Nunez kertoi tänään järjestetyssä lehdistötilaisuudessa, että osa aseista oli sukulaisen ostamia.

– Olemme löytäneet 13 asetta ja ne kaikki ovat nyt viranomaisten hallussa. Kuusi oli koulussa ja seitsemän ampujan asunnossa. Kaikki aseet on nyt tutkittavana mistä ne on ostettu. Osa aseiden alkuperistä on jo selvinnyt. Ampuja tai hänen perheenjäsenensä on ostanut seitsemän asetta ja nämä kaikki viimeisen kolmen vuoden sisällä. Koulusta löytyneiden ammusten lisäksi löysimme asunnosta lisää ammuksia. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme