Mainos
Mainos

USA:n lentokenttien turvatarkastuksissa vakavia puutteita

Loka- ja tammikuun välillä tehdyissä testeissä paljastui, että matkatavaroissa on päässyt läpi pommin valmistamiseen soveltuvia aineita. Testien myötä turvatarkastajien koulutusta on tehostettu.

Viranomaisten tekemät testit ovat paljastaneet vakavia puutteita lentokenttien turvatarkastuksissa Yhdysvalloissa.

Turvatarkastuksesta pääsi läpi 21 kentällä aineita, joita voitaisiin käyttää pommien valmistamiseen. Aineita pääsi läpi myös silloin, kun matkatavarat tarkastettiin kahdesti.

Turvatarkastuksista vastaavien viranomaisten mukaan tarkastajille on alettu painottaa käsimatkatavaroissa mahdollisesti olevien vaarallisten aineiden tarkkailua sen sijaan, että keskityttäisiin vain vaarallisiin esineisiin, joita ihmisillä on mukanaan. Testien tekemisen jälkeen noin puolet turvatarkastajista on saanut koulutuksen tähän.

Testit tehtiin viime vuoden lokakuun ja viime tammikuun välillä. Tuloksista kertova raportti on salainen, mutta sen tiedot on vuodettu usealle tiedotusvälineille. Julkisuuteen tulleita tuloksia on Yhdysvalloissa pidetty huolestuttavina.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme