Mainos
Mainos

USA:n liittouma vahvistaa ilmaiskun Mosulissa alueelle, jossa pelätään kuolleen siviilejä

Irakissa äärijärjestö Isisiä vastaan taisteleva Yhdysvaltain johtama liittouma kertoo iskeneensä aiemmin maaliskuussa Länsi-Mosulissa alueelle, jossa siviilien on väitetty kuolleen ilmaiskuissa.

Tiedotteessaan liittouma sanoo, että sen koneet iskivät Irakin turvallisuusjoukkojen pyynnöstä Isisin välineistöön ja taistelijoihin 17. maaliskuuta. Kyseinen isku tehtiin alueelle, jossa siviilien on väitetty kuolleen ilmaiskuissa.

Irakin viranomaiset ja silminnäkijät ovat sanoneet, että iskut Länsi-Mosulissa ovat surmanneet kymmeniä ihmisiä viime päivinä, mutta uhrien määrää ei ole pystytty varmistamaan. Myös liittouman kyseisessä iskussa mahdollisesti kuolleiden siviilien määrä on epäselvä. Liittouman tutkinta asiasta on vielä kesken.

Tiedotteessaan liittouma sanoo ottaneensa väitteet siviilien kuolemasta vakavasti ja selvittävänsä iskuun liittyvät tapahtumat ja väitteet.

Joidenkin väitteiden mukaan liittouman iskuissa olisi kuollut jopa 200 siviiliä. Muun muassa YK on esittänyt huolensa siviiliuhreista.
Yhdysvallat on tehnyt ilmaiskuja Irakissa vuoden 2014 elokuusta lähtien Isisiä vastaan. Liittouma on tehnyt iskuja Isisiä vastaan myös Syyriassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme