Mainos
Mainos

USA:n myrskyistä miljardilasku

Vakuutusyhtiöt joutuvat korvaamaan Katrinan ja Ritan vahinkoja ainakin 35 miljardilla eurolla. Uhrien määrä nousee edelleen etsintöjen jatkuessa.

Hirmumyrsky Katrinasta aiheutuu vakuutusyhtiöille ainakin 30 miljardin euron lasku, maailman suurin jälleenvakuutusyhtiö Munich Re arvioi. Luku on merkittävästi korkeampi kuin syyskuun alussa heti myrskyn jälkeen esitetyt arviot.

Hirmumyrsky Ritasta korvattavat vahingot Munich Re arvioi viiden ja kymmenen miljardin euron välille.

Yhtiö korostaa, että nyt esitetty arvio voi vielä nousta. Lisäksi suuri osa myrskyvahingoista on sellaisia, että vakuutukset eivät niitä kata.

Lauantaina Yhdysvaltain eteläosiin iskenyt hurrikaani Rita on vaatinut viranomaisten mukaan vähintään kymmenen ihmisen hengen.

Katrinan uhrimäärä nousee

Viranomaisten eilen löytämät 44 uutta ruumista nostavat Katrina-myrskyn uhrien kokonaismäärän 1121:een.

Terveysviranomaisten ja sairaalalähteiden mukaan hurrikaani Katrinan uhreista valtaosa, ainakin 885, on Louisianan osavaltion alueelta. Mississippissä kuolleita on 220, minkä lisäksi liki parikymmentä on saanut surmansa Floridassa ja Alabamassa.

Pelastustyöntekijät jatkavat yhä molempien hirmumyrskyjen uhrien etsintää.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme