Mainos
Mainos

USA:n myrskytuhot pahenevat

Yhdysvalloissa Texasin ja Louisianan osavaltiossa riehuva trooppinen myrsky on vaatinut jo ainakin 15 kuolonuhria. Allisoniksi ristitty myrsky on aiheuttanut kaatosateita ja tulvia alueella jo kuuden päivän ajan, paikoin sadetta on saatu jo metrin verran. Pahiten tulvavedet ovat kiusanneet Houstonin kaupungin ympäristöä, ja viranomaisten arvioiden mukaan vahingot nousevat ainakin yli miljardiin dollariin.

Noin kymmenentuhannen asuinrakennuksen on arvioitu vaurioituneen tulvissa, ja ainakin 15 000 ihmistä on väliaikaisissa suojissa. Satoja ajoneuvoja on veden peittämillä teillä, ihmisiä on evakuoitu katoilta ja monin paikoin asukkaat ovat joutuneet kamppailemaan tulvavesien mukana ajelehtineiden alligaattoreiden ja käärmeiden kanssa.

Houstonin lentokentällä peruutettiin viikonvaihteessa ainakin tuhat lentoa sääongelmien vuoksi. Myrsky on liikkunut erittäin hitaasti ja sateet jatkuvat ennusteiden mukaan vielä ainakin tämän päivän ajan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme