Mainos
Mainos

USA:n Obama ei kannata matkustuskieltoa Länsi-Afrikasta

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ei kannata matkustuskieltoa Länsi-Afrikasta tuleville ihmisille.

Hänen mukaansa asiantuntijat ovat sitä mieltä, että lentokentillä tehtävät ebolatarkastukset ovat toimiva tapa estää viruksen leviämistä.  

- Jos asetamme matkustuskieltoja nykyisten toimenpiteidemme tilalle, on todennäköistä, etteivät ihmiset enää kerro matkustustietojaan avoimesti. He saattavat alkaa pilkkoa matkojaan piilotellakseen tietoja siitä, että he ovat olleet maassa, jossa on ebolaa. Seurauksena voi olla se, että saamme yhä vähemmän tietoa siitä, kuka on sairastunut, sairastuneiden hoitoon ohjaaminen voi heikentyä, heitä ei aseteta tarkkailuun tai eristetä. Tämän seurauksena tartuntojen määrä voi kasvaa. 

Jamaikassa hallitus on asettanut Länsi-Afrikan ebola-alueelta tulevat ihmiset matkustuskieltoon. Se ei ota vastaan Liberiasta, Guineasta tai Sierra Leonesta tulevia ihmisiä tai Länsi-Afrikassa vasta matkustaneita.  

Myös eteläamerikkalainen Guyana on kieltänyt maahantulon kaikilta Länsi-Afrikan ebola-alueelta tulevilta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme