Mainos
Mainos

USA:n oikeusministeri Sessions puhuu tänään tiedustelukomitean edessä

Yhdysvaltojen oikeusministeri Jeff Sessions puhuu tänään maan senaatin tiedustelukomitean edessä. Sessions ilmoitti halustaan päästä puhumaan komitealle sen jälkeen, kun liittovaltion poliisin FBI:n entinen johtaja James Comey antoi todistuksensa viime torstaina.

– On tärkeää, että minulla on mahdollisuus puhua näistä asioista sopivalla foorumilla, Session sanoi kirjeessä, jossa hän ilmoitti todistamisaikeistaan.

Comey moitti Sessionsia siitä, että Sessions oli jättänyt hänet kahden kesken presidentti Donald Trumpin kanssa. Comeyn mukaan Trump kehotti tuolloin lopettamaan neuvonantajansa Michael Flynnin Venäjä-kytköksien tutkimukset.

Sessionsin omat Venäjä-kytkökset ovat herättäneet kysymyksiä. Sessions ei kertonut kahdesta tapaamisestaan Venäjän suurlähettilään kanssa, kun hän oli senaatin kuultavana ministerinimityksensä yhteydessä. Sessions on kiistänyt, että olisi keskustellut venäläisten kanssa Yhdysvaltain presidentinvaalikampanjasta.


Haluaa todistaa julkisesti

Sessionsin ilmoitettua todistamisestaan oli epäselvää, aikooko hän todistaa julkisesti vai suljettujen ovien takana. Kuitenkin muun muassa uutiskanava CNN:n mukaan Sessions aikoo antaa todistuksensa julkisesti.

– Oikeusministeri on vaatinut, että kuuleminen tapahtuu julkisesti. Hän (Sessions) uskoo, että on tärkeää, että amerikkalaiset kuulevat totuuden suoraan häneltä ja hän odottaa pääsevänsä vastaamaan komitean kysymyksiin, oikeusministeriön tiedottaja sanoi CNN:n mukaan.

Sessionsin pyyntöä on pidetty odotettuna, sillä suljettujen ovien takana todistaminen voisi vain lisätä epäilyjä Sessionsia kohtaan.

Comey todisti komitean edessä torstaina. Liki kolme tuntia kestäneen julkisen kuulemisen jälkeen grillaamista jatkettiin suljettujen ovien takana. CNN kertoi tuolloin, että Comey olisi suljettujen ovien takana muun muassa kertonut, että Sessions on saattanut tavata Venäjän suurlähettilään kolmannenkin kerran.

WSJ: USA:n salaisen palvelun mukaan sillä ei ole nauhoitteita Trumpin keskusteluista

Yhdysvaltain salainen palvelu sanoo, ettei sillä ole minkäänlaisia ääninauhoja tai pöytäkirjoja presidentti Trumpin käymistä keskusteluista Valkoisessa talossa. Asiasta kertoo The Wall Street Journal.

Trump on antanut ymmärtää, että hänen keskustelunsa Comeyn kanssa olisi nauhoitettu.

Spekulaatiot nauhoitteiden olemassaolosta alkoivat, kun Comey sanoi Trumpin vaatineen häneltä uskollisuutta vastineeksi FBI:n johdossa pysymisestä. Comeyn mukaan Trump oli myös kehottanut häntä luopumaan entisen neuvonantajan Michael Flynnin Venäjä-kytköksien tutkinnasta. Trump vihjaili nauhoitteiden olemassaolosta sen jälkeen, kun Comeyn kerrottiin säilöneen kaksikon välillä käydystä keskustelusta yksityiskohtaiset muistiinpanot.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme