Mainos
Mainos

USA:n pakotelistalle päätyneillä liikemiehillä paljon kytköksiä Suomeen

Yhdysvaltojen laajentuneelle pakotelistalle joutuneilla kolmella liikemiehellä on paljon kytköksiä Suomeen.

Yhdysvaltain valtiovarainministeriön mukaan Gennadi Timtshenko sekä Arkadi ja Boris Rotenberg on lisätty listalle Krimin tilanteen vuoksi. Timtshenkolla ja Boris Rotenbergilla on Venäjän kansalaisuuden lisäksi Suomen passi.

Timtshenko ja Rotenbergit omistavat Helsingin areenan ja 49 prosenttia jääkiekkojoukkue Jokereista. Lisäksi Rotenbergien perheen hallussa on esimerkiksi Kirkkonummella sijaitseva Långvikin hotelli- ja kongressikeskus sekä useita kiinteistöjä ja yrityksiä ympäri Suomea. Liikemiesten omistamia yhtiöitä on yhdistetty veroparatiiseihin.

Kolmikko kuuluu Venäjän presidentin Vladimir Putinin sisäpiiriin. Miljardöörit ovat rikastuneet etenkin Kremlin hallinnassa olevilla energia- ja pankkialoilla. Ennen Sotshin olympialaisia heidän uutisoitiin saaneen useita kisoihin liittyviä rakennusurakoita ilman kilpailutusta.

Pakotelistalle joutuminen tarkoittaa käytännössä Yhdysvalloissa sijaitsevien varojen ja yritystoiminnan jäädyttämistä sekä matkustusrajoitteita.

Myös EU:n odotetaan laajentavan omaa pakotelistaansa tänään pidettävässä huippukokouksessa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme