Mainos
Mainos

USA:n Pence: Yhdysvallat pitää Venäjää yhä vastuussa Itä-Ukrainan väkivallasta

Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence toteaa Yhdysvaltojen pitävän Venäjää yhä vastuussa Itä-Ukrainan väkivallasta. Samalla Pence totesi, että Venäjän olisi syytä kunnioittaa Minskin sopimusta.

– Tietäkää tämä, Yhdysvallat tulee yhä pitämään Venäjää vastuullisena Itä-Ukrainan väkivallasta, vaikka me etsimmekin nyt yhteistä tietä. Presidentti Trump uskoo, että tämä yhteinen tie on löydettävissä, Pence muotoili Reutersin mukaan.

Pence puhui asiasta Münchenin turvallisuuskonferenssissa. Hän myös painotti puheessaan, että Yhdysvallat on sitoutunut sotilasliitto Natoon ja seisoo yhdessä Euroopan kanssa. 

Samalla hän kuitenkin muistutti, että Naton jäsenvaltioiden täytyy osallistua kuluihin aikaisempaa enemmän. 

Pencen puhe on ollut odotettu. Kyseessä oli hänen ensimmäinen esiintymisensä kansainvälisen diplomatian näyttämöllä.  

Päivän muita puhujia ovat muun muassa Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov.

Presidentti Sauli Niinistö osallistuu iltapäivällä ilmastonmuutosta ja turvallisuutta käsittelevään paneelikeskusteluun.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot