Mainos
Mainos

USA:n pernarutto vastavalmistettua

Yhdysvalloissa on selvitetty viisi ihmistä viime syksynä tappaneiden pernaruttobakteerien alkuperää. New York Times-sanomalehden mukaan kirjeissä ollut pernaruttobakteeri oli valmistettu kaksi vuotta sitten.

Bakteerin iän vahvistuminen viittaa siihen, että jauhekirjeiden lähettäjällä on käytettävissään mikrobiologinen laboratorio. Alle kahden vuoden ikä ei puolla teoriaa, jonka mukaan bakteeri olisi ollut varastettua.

Uudet löydöt ovat lisänneet pelkoja siitä, että kirjeiden lähettäjä pystyy kasvattamaan pernaruttobakteeria lisää ja iskemään uudestaan.

Presidentti George W. Bush epäili pernaruttokirjeiden lähettäjäksi ensin Osama bin Ladenin johtamaa al-Qaida-terroristijärjestöä. Liittovaltion poliisi FBI on kuitenkin profiloinut jauhekirjeiden lähettäjän yksinäinen, tieteellisesti suuntautunut mieshenkilö, joka kantaa kaunaa yhteiskunnalle. Tutkijat ovat epävarmoja siitä, onko henkilö amerikkalainen.

Pernaruttokirjeiden lähettäjästä on Yhdysvalloissa luvattu 2,5 miljoonan dollarin palkkio.

(MTV3-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme