Mainos
Mainos

USA:n politiikkaa ei dominoi yksi uskonto

Uskonto on iso asia Yhdysvalloissa. Sillä oli iso merkitys, kun valtiota perustettiin, ja on edelleen kun politiikassa taistellaan.

Uskonnonvapaus on testissä Oklahomassa, missä satanistit keräävät rahaa pystyttääkseen patsaan kaupungin hallintopaikoille, kirjoittaa Niraj Chokshi The Washington Postin kolumnissa.

Kristinusko ja etenkin katolilaiset ja etelän baptistit hallitsevat USA:n uskontokarttaa. Raamattuvyöhyke on edelleen totta. Keskilännessä ja lännessä on paljon evankelis–luterilaisia ja eipä yllättäen Utahissa ja lähialueilla mormoneja.

Kristittyjä eniten

Islam on suurin kristillisyyden ulkopuolinen uskonto, ja islamilaisia on etenkin keskilännessä ja etelässä. Buddhalaisia on lännessä, juutalaisia koillisessa, hinduja Delawaressa ja Arizonassa ja bahai-uskoisia Etelä-Carolinassa.

Uskontoa harjoitetaan aivan erityisesti Utahissa, keskilännessä ja osissa etelää. Uskonnon menoista välitetään kaikkein vähiten osissa Kaliforniaa ja Havaijilla. New Yorkin Bronxissa ja Richmondissa on vähiten seurakuntia väkimäärään nähden.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme