Mainos
Mainos

USA:n presidenttikisa käynnistyy Iowan esivaalista tänään – jatkolle iso merkitys

Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa annetaan tänään ensimmäiset äänet, kun demokraatit ja republikaanit äänestävät omasta ehdokkaastaan.

Iowan osavaltion ensimmäisillä esivaaleilla on suuri merkitys presidenttipelin jatkon kannalta, sillä vähiten pärjääville tuskin riittää enää kampanjatukea.

Demokraattien kannatuskyseiden ykkösenä on yhä Hillary Clinton, joka on kuitenkin menettänyt asemiaan vasemmistolaisemmalle Bernie Sandersille. Demokraattien kannttajille tärkeintä onkin tasa-arvon ja keskiluokan aseman parantaminen. 

Republikaanien kärkiehdokkaana pysyttelee monien yllätyksesi yhä Donald Trump. Republikaanikannattajia puolestaan huolestuttavat maahanmuutto ja muslimit, joista uhkakuvia maalaavat Trumpin lisäksi muutkin republikaaniehdokkaat.

Iowan osavaltion pääkaupungissa Des Moinessa ei muusta puhutakkaan kuin vaaleista.

Kärkiehdokkaat ovat kampanjoineet aktiivisesti osavaltiossa jo viikkoja, eikä vaaleja voi olla huomaamatta kadunvarsilla notkuvista mainoksista.

Tuloksia Iowan esivaaleista on aikaeron vuoksi luvassa vasta huomisen puolella.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme