Mainos
Mainos

Suomi esille USA:n vaaliväittelyssä – yksi ehdokas puolustaisi Suomea Venäjää vastaan

Republikaanien neljännessä vaaliväittelyssä ehdokkaat ottivat voimakkaasti yhteen ulkopolitiikasta.

Puoleen presidentinvaaliehdokkaaksi tähtäävät kahdeksan pääehdokasta olivat erimieliä erityisesti Venäjän kanssa toimimisesta. Yksi ehdokas nousisi jopa puolustamaan Suomea.

Ohion kuvernööriJohn Kasich lupasi voimakkaassa puheenvuorossaan lujittaa Naton asemia Euroopan itärajoilla ja mainitsi samalla Suomen lyhyesti puolustuspolitiikkaa koskevassa puheenvuorossaan.

– Ukrainalaiset pitää aseistaa, jotta he voivat puolustaa itseään. Suomelle ja Baltian maille on tehtävä selväksi, että jos Venäjä liikkuu, mekin liikumme, John Kasich sanoi. 

Kasich on pienemmän kannatuksen ehdokas. Hän saikin yleisöltä vaisuhkot aplodit. Kasich mainitsi kuitenkin Suomen, vaikka se ei ole Naton jäsenmaa.

Puolueen tämän hetken toiseksi suosituin ehdokas miljardööri Donald Trump puolestaan korosti, kuinka on tavannut Venäjän presidentin Vladimir Putinin CBS-uutiskanavan 60 minuuttia -keskusteluohjelmassa. Trumpin mukaan hän tulisi Putinin kanssa presidenttinä hyvin toimeen.

– Jos Putin haluaa mennä ja tuhota Isisin, niin se sopii minulle, Trump sanoi.

Trump myös korosti puheenvuoroissaan, ettei Yhdysvaltain tarvitse sekaantua kaikkeen ja toimia maailmanpoliisina.

Vahvaa esiintymistään jatkava Floridan senaattori Marco Rubio puolestaan haukkui Putinia rikolliseksi.

– En ole ikinä tavannut Putinia, mutta tiedän hänestä tarpeeksi, voidakseni sanoa, että hän on gangsteri, Rubio sanoi.

Yhdysvalloissa Kasichin puheet Suomen mahdollisesta puolustamisesta ei ole saanut mediassa huomiota.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme