Mainos
Mainos

USA:n satavuotias on useimmiten valkoinen kaupunkilaisnainen

Yli satavuotiaiden ihmisten joukko jatkaa kasvuaan Yhdysvalloissa. Asiaa tutkineen Yhdysvaltain väestönlaskentaviraston mukaan maassa elää yli 53 000 yli satavuotiasta, joista valtaosa on naisia.

Naisten on pitkään tiedetty elävän pidempään kuin miesten. Kun sadan vuoden rajapyykki ylittyy, erot kuitenkin jyrkkenevät: vain kaksi kymmenestä näin pitkään eläneestä yhdysvaltalaisesta on miehiä. Tyypillisesti yli satavuotiaat ovat valkoisia kaupunkilaisia.

Väestönlaskentaviraston tiedot perustuvat vuoteen 2010. Vaikka hyvin iäkkäiksi elävien määrä on kasvanut viime vuosikymmeninä, satavuotiaiden määrä Yhdysvalloissa pysyttelee suhteessa vähäisempänä kuin muissa kehittyneissä maissa.

Maailman vanhin ihminen asuu USA:n Iowassa. Italialaistaustainen Dina Manfredini on 115-vuotias. Aiemmin vanhimpana ihmisenä pidetty amerikkalainen Besse Cooper kuoli viime viikolla 116-vuotiaana.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme