Mainos
Mainos

USA:n senaatti törmäyskurssilla Bushin kanssa

Kiista koskee kieltoa, jonka perusteella Yhdysvallat ei rahoita kansainvälisiä järjestöjä, joiden neuvontatyöhön kuuluu aborttimahdollisuuden selvittäminen.

Yhdysvaltain senaatti on kumonnut määräyksen kieltää perhesuunnitteluapu järjestöiltä, jotka neuvovat myös abortin saamisesta.

Senaatti kumosi kiellon äänin 52-46. Kahdeksan republikaania äänesti demokraattien mukana kiellon kumoamisen puolesta.

Kiellon otti käyttöön presidentti Ronald Reagan vuonna 1984. Presidentti Bill Clinton kumosi sen, mutta presidentti George W. Bush otti sen jälleen käyttöön vuonna 2001.

Yhdysvaltain edustajainhuone ei ole vielä käsitellyt asiaa. Bush on uhannut käyttää veto-oikeuttaan, jotta kieltoa ei saataisi kumotuksi.

Kiellon perusteella Yhdysvallat ei rahoita kansainvälisiä järjestöjä, joiden neuvontatyöhön kuuluu aborttimahdollisuuden selvittäminen. Republikaanipresidenttien käyttöönottamaa kieltoa arvosteltiin siitä, että se estää maailman köyhimpiä naisia saamasta tietoa perhesuunnittelusta ja että se johtaa vaarallisiin laittomiin abortteihin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme