Mainos
Mainos

USA:n sotilaiden vetäytymisestä Irakista ei sovittu täsmällisesti

Yhdysvallat ja Irak eivät ole sopineet täsmällisesti Yhdysvaltain Irakin-joukkojen vetäytymisen aikataulusta. Sen sijaan maat ovat sopineet yleisluonteisesta "aikahorisontista", jonka kuluessa amerikkalaisjoukkoja kotiutetaan Irakista, kertoi Valkoinen talo.

Sopimus syntyi presidentti George W. Bushin ja pääministeri Nuri al-Malikin videoneuvottelussa eilen. Yhdysvallat ei ole tahtonut taipua Irakin vaatimukseen amerikkalaisjoukkojen supistamisesta ennakkoon laaditun aikataulun mukaisesti. Valkoisen talon tiedottajan Dana Perinon mukaan amerikkalaisjoukkoja lähtee Irakista sitä mukaan kun turvallisuustilanne maassa paranee.

Yhdysvallat ja Irak eivät ole myöskään päässeet sopuun laajemmasta turvallisuussopimuksesta, joka virallistaisi amerikkalaisjoukkojen läsnäolon Irakissa senkin jälkeen kun nykyinen YK:n valtuutus umpeutuu vuoden lopussa. Amerikkalaisjoukkojen jatkopesti on tarkoitus määritellä löyhemmällä sopimuksella.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme