Mainos
Mainos

USA:n terroriepäiltyjen listalla 80 000 henkilöä

Yhdysvaltain kokoamalla mahdollisten terroriepäiltyjen listalla on tätä nykyä noin 80 000 nimeä, kertoo ruotsalaislehti Svenska Dagbladet.

Amerikkalaisviranomaiset ovat jakaneet listaa lentoyhtiöille, joiden tulee käyttää sitä Yhdysvaltoihin suuntautuvien lentomatkojen lähtöselvityksiin. Svenska Dagbladetin mukaan yksistään tänä vuonna Arlandan lentokentällä on selvitetty yhdessä amerikkalaisviranomaisten kanssa noin 2000:n lentoyhtiö SAS:n matkustajan tiedot.

Eurooppalaisiin ilmailualan lähteisiin tietonsa pohjaava lehti kertoo epäiltyjen listan kasvaneen erittäin nopeasti, sillä siinä oli ainoastaan 16 nimeä ennen syyskuun 11. päivän terrori-iskuja. Viime vuonna nimiä oli jo noin 40000.

Jokaisen Yhdysvaltoihin suuntaavan tai sieltä tulevan matkustajan tietoja on verrattava listaan. Mikäli nimet täsmäävät, lentoyhtiön on tehtävä lisäselvityksiä amerikkalaisviranomaisten kanssa. Listalla on erikseen henkilöitä, jotka tulee pysäyttää heti ja toimittaa poliisin hoteisiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme