Mainos
Mainos

USA:n tiedot Irakin uraanikaupoista Italiasta?

USA saattoi saada tietonsa Irakin väitetyistä uraanikaupoista Nigerin kanssa Italiasta. Italialaistoimittaja on kertonut välittäneensä saamansa tiedot USA:n suurlähetystölle.

Yhdysvallat saattoi saada tietonsa Irakin väitetyistä uraanikaupoista Nigerin kanssa Italiasta. Italialaistoimittaja kertoi sanomalehti Corriere della Seran haastattelussa antaneensa tiedot Yhdysvaltain suurlähetystölle.

Viikkolehti Panoraman toimittaja Elisabetta Burba kertoi antaneensa tiedot lähetystölle lokakuussa 2002 saatuaan ne lähteeltä, jota hän ei voi nimetä ja jolla ei ole yhteyksiä Italian tiedustelupalveluun. -Tiesin että asiapaperit voisivat olla huikea jymyuutinen, mutta asiassa oli monia yksityiskohtia, jotka eivät vakuuttaneet minua, Burba kertoi.

Burba yritti varmistaa tietojen oikeellisuutta Nigerissä, muttei saanut riittäviä vahvistuksia. Panorama päätti olla julkaisematta juttua.

Burban mukaan hän antoi paperit lähetystölle, koska halusi vakuuttua niiden todenperäisyydestä.

Yhdysvaltain ulkoministeriön virkamies sanoi torstaina Yhdysvaltain saaneen tiedot yksityiseltä lähteeltä Roomasta. Tiedotusvälineissä on epäilty tietojen antajana toimineen Italian armeijan tiedustelupalvelun Sismin.

Presidentti George W. Bush sanoi tammikuisessa kansakunnan tila -puheessaan hallituksella olevan tietoa siitä, että Irak on yrittänyt ostaa uraania Nigeristä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme