Mainos
Mainos

USA:n tiedustelupalvelu ulkopuolisten urakoitsijoiden varassa

Yhdysvaltain tiedustelupalvelun on paljastettu olevan täysin riippuvainen valtionhallinnon ulkopuolisesta, yksityisistä yrityksistä tulevasta työvoimasta.

Amerikkalaislehti The Washington Post on paljastanut tutkivan journalismin "Top Secret America" -raportissaan, että yli kolmasosa valtion salaisissa tehtävissä työskentelevistä on palkattu yksityisten yritysten kautta. Lehden mukaan erittäin salaisissa tiedustelutehtävissä toimivista 854 000 henkilöstä jopa 265 000 on urakoitsijoita.

The Washington Postin haastatteleman Yhdysvaltain puolustusministerin Robert Gatesin mukaan tiedustelupalvelun yksityistäminen johtuu pääasiallisesti syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeisestä politiikasta, jolloin terrorismin vastaiseen taisteluun, muun muassa tiedustelupalveluun, on sijoitettu enemmän rahaa kuin koskaan aiemmin.

- Kun käytettävissä on paljon rahaa, johtajat eivät aina välitä käyttävätkö he sen tehokkaasti, Gates sanoo haastattelussa.

Ulkopuolisia urakoitsijoita käytetään kaikissa tehtävissä aina taistelijoista ja vakoojista arkkitehteihin ja lentokoneiden rakentajiin. Urakoitsijoita on tiedustelutehtävissä niin paljon, että jopa Gates on joutunut myöntämään, ettei tiedä tarkkaa lukua.

- Tämä on hirvittävä tunnustus. En osaa sanoa paljonko ulkopuolista työvoimaa työskentelee puolustusministeriössä.

Esimerkiksi tiedustelupalvelu CIA:ssa työskentelee 10 000 urakoitsijayritysten kautta palkattua henkilöä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme