Mainos
Mainos

USA:n ulkoministeri: Kärsivällisyys lopussa P-Korean kanssa

Yhdysvaltojen ulkoministeri Rex Tillersonin mukaan maan strateginen kärsivällisyys Pohjois-Korean kanssa on lopussa. Tillersonin mukaan Yhdysvallat etsii nyt uusia keinoja puuttua Pohjois-Korean tilanteeseen.

– Me tarkastelemme uusia keinoja diplomatian, turvallisuuden ja talouden osalta. Kaikki vaihtoehdot ovat pöydällä, Tillerson sanoi.

Tillersson sanoo, että sotilaallinen puuttuminen on yksi pöydällä olevista vaihtoehdoista.

Tillerson kommentoi jo eilen Japanissa, että viime vuosikymmenten yritykset pysäyttää Pohjois-Korean ydinasepyrkimykset ovat epäonnistuneet. Pohjois-Korea on tehnyt useita ydinkokeita, joista kaksi viime vuonna.

Tillerson sanoo, että nykyisillä voimillaan Pohjois-Korea on todellinen uhka, eikä Pohjois-Korean asevarustelun jättäminen nykyiselle tasolle ole sopivaa.

Tillerson on ensimmäisellä Aasian-matkallaan ulkoministerinä. Tänään hän on vieraillut muun muassa Koreoiden välisellä demilitarisoidulla vyöhykkeellä. Hän jatkaa huomenna matkaansa Pekingiin, jossa hänen odotetaan jatkavan keskustelua Pohjois-Koreasta. Tillersonin odotetaan vetoavan Kiinaan, että maa asettaisi paineita naapurilleen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme