Mainos
Mainos

USA:n ulkoministeri Kerry tapaa Putinin ja Lavrovin Moskovassa

Moskovaan saapunut Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry keskustelee tänään Syyrian tilanteesta Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

Pyrkimyksenä on yrittää lieventää maiden erimielisyyksiä, jotka liittyvät muun muassa Syyrian presidentin Bashar al-Assadin asemaan ja rauhanneuvotteluiden osallistujiin.

Seuraavaa Syyria-neuvottelukierrosta on kaavailtu perjantaiksi New Yorkiin. Venäjä ei kuitenkaan ole tähän mennessä suostunut vahvistamaan päivää. Venäjän mukaan neuvotteluja ei järjestetä ennen kuin osapuolet ovat ennakkoon päässeet sopuun tietyistä asioista, kuten siitä, mitkä kapinallisryhmät osallistuvat rauhanneuvotteluihin.

Kerry tapaa Moskovassa myös ulkoministeri Sergei Lavrovin. Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan Kerry aikoo ottaa tapaamisissa esille myös huolen siitä, että Venäjä ei keskitä Syyria-pommituksiaan Isis-järjestöön vaan ylipäätään Assadin vastaiseen oppositioon.

Syyrian lisäksi asialistalla on myös Ukrainan tilanne, erityisesti Minskin rauhansopimuksen täytäntöönpano ja vapaiden vaalien järjestäminen Itä-Ukrainassa.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme