Mainos
Mainos

Eri tahot vetosivat Trumpiin ilmastosopimuksen puolesta

Yhdysvaltain liike-elämä ja Yhdysvaltain ulkoministeri vetosivat keskiviikkona tulevaan presidenttiin Donald Trumpiin Pariisin ilmastosopimuksen ja sen velvoitteiden puolesta.  

Ulkoministeri John Kerry sanoo olevansa luottavainen sen suhteen, ettei Yhdysvaltain ilmastosopimuksia voida perua valitusta politiikasta huolimatta.

Kerryn kommentti herätti suosionosoituksia Marrakechissa Marokossa meneillään olevassa ilmastokokouksessa. 

– Jossain vaiheessa jopa ääriskeptikon täytyy myöntää, että jotain levottomuutta herättävää on tapahtumassa, Kerry sanoi. 

Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump on kuvannut ilmastonmuutosta huijaukseksi, jonka takana on Kiina. Hän on myös luvannut mitätöidä viime vuonna solmitun Pariisin ilmastosopimuksen.

Yritykset huolissaan kilpailukyvystä

Myös monet suuret yritykset vetosivat keskiviikkona Trumpiin Pariisin ilmastosopimuksen puolesta. Yli 360:n lähinnä amerikkalaisen yrityksen ja sijoittajan avoin kirje julkaistiin Marrakechissa Marokossa meneillään olevan ilmastokokouksen yhteydessä. 

Kirjeen allekirjoittajien joukossa olivat muun muassa DuPont, Hewlett Packard, Hilton, Nike, Starbucks, Kellogg Company ja Levi Strauss & Co. 

– Tämä on poliittisen ja taloushistorian tärkeä hetki globaalisti. Meidän täytyy ehdottomasti ratkaista yhdessä planeettaamme kohdistuvat valtavat haasteet, sanoi johtaja Barry Parkin makeisia ja muita elintarvikkeita valmistavasta Mars-yrityksestä. 

Yritykset ovat huolissaan, että Yhdysvallat saattaa jäädä jälkeen, kun muualla siirrytään likaisesta puhtaaseen energiaan. 

– Vähähiilisellä energialla toimivan energiatehokkaan talouden luominen Yhdysvaltoihin takaa kansallemme kilpailukykyä ja amerikkalaisyrityksille johtoaseman globaaleilla markkinoilla, sanoi johtaja Michael Kobori Levi Strauss -yrityksestä.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot