Mainos
Mainos

USA:n väittely: Obama äityi aggressiiviseksi, Romney oli treenannut hyvin

Yhdysvaltain presidenttiehdokkaiden Barack Obama ja Mitt Romney ovat mitelleet kolmatta kertaa tv-väittelyssä.

Asetelmat ennen viimeistä väittelyä olivat todella tiukat. Republikaanien Romney on jatkanut kiriään ja ottanut useimmissa mittauksissa ottanut demokraattien Obaman kiinni. Mielipidemittaukset ovat saaneet ehdokkaat joko tasoihin tai Romneyn hitusen edelle. Obaman etumatka esimerkiksi tärkeässä Ohion osavaltiossa on kutistunut varsin pieneksi.

Tästä väittelystä odotettiin jonkinlaista irtiottoa erityisesti Barack Obamalta ja hän olikin koko ajan huomattavasti tiukempi ja aggressiivisempi.

Mitt Romney oli treenannut hyvin, mutta välillä esiin tuli selvästi se, että hän on opetellut ulkoa pitkiä litanioita, yksityiskohtia ja listoja.

Alun välillä villinäkin käynyt kinastelu hyytyi vähitellen, ja Obama pääsi upottamaan monta iskua vastustajaan.

Hän pääsi korostamaan moneen otteeseen, että Romneyllä ei ole minkäänlaista omaa ulkopoliittista linjaa, vaikka hän näyttääkin olevan eri mieltä lähes kaikesta Obaman hallinnon päätöksistä.

Aiemmin tiukkaa ulkopoliittista linjaa ajanut Romney korosti nyt rauhantahtoaan ja sodan vastaisuuttaan.

Romney oli parhaimmillaan silloin, kun hän pääsi kääntämään puheen sisäpolitiikkaan ja Obaman heikkoon taloudenhoitoon.

Perusamerikkalaiselle, ulkopolitiikasta piittaamattomalle äänestäjälle keskustelu oli taatusti tylsää kuunneltavaa, mutta väittelyä kuunneltiin varmasti kaikkialla muualla maailmassa korva tarkkana.

Yhdysvalloissa vaelletaan vaaliuurnille kahden viikon kuluttua. Vaalikampanjassa alkaa loppukiri.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme