Mainos
Mainos

USA:n YK-lähettiläs: Pohjois-Korealle esitetään uusia pakotteita

YK:n turvallisuusneuvosto on kokoontunut hätäkokoukseen pohtimaan Pohjois-Korean tilannetta, sillä maa testasi eilen mannertenvälistä ballistista ohjusta.

YK-lähettiläs Nikki Haleyn mukaan Yhdysvallat aikoo esittää uusia pakotteita Pohjois-Korealle.

-Tulevina päivinä tuomme turvallisuusneuvostolle päätöslauselman, joka nostaa kansainvälistä vastausta tavalla, joka on suhteessa Pohjois-Korean tilanteen kiihtymiseen, Haley sanoi.

Myös Ranska vaatii pakotteiden kiristämistä. Ranskan edustajan Francois Delattren mukaan maa aikoo tukea turvallisuusneuvostossa esitystä, jolla selkeästi tiukennetaan Pohjois-Koreaan kohdistuvia pakotteita.

YK on langettanut Pohjois-Korealle pakotteita aiemminkin, mutta maa on jatkanut ohjuskokeillaan uhittelua niistä huolimatta.

Aiemmin tänään Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in vaati tiukempia pakotteita naapurilleen. Moonin mukaan Pohjois-Korean ohjuskoe on merkittävä uhka ja provokaatio.

Yhdysvallat ja Etelä-Korea vastasivat ohjusharjoituksella Pohjois-Korean ohjuskokeeseen. Maiden yhteisharjoituksessa laukaistiin tänään useita lyhyen kantaman ballistisia ohjuksia.

Moon uskoo, että asia tulee esille G20-maiden kokouksessa Saksassa. Moonin on tarkoitus tavata Japanin pääministeri Shinzo Abe ja Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump huomenna illalla.   

  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme