Mainos
Mainos

USA on valmis neuvotteluihin P-Korean kanssa

Yhdysvallat on valmis neuvotteluihin Pohjois-Korean kanssa tietyin ehdoin.

Yhdysvallat vaatii Pohjois-Koreaa luopumaan ydinaseohjelmastaan. Lisäksi maan tulee sitoutua velvollisuuksiinsa, kuten YK:n turvallisuusneuvoston päätöksiin.

Aloite neuvotteluista tuli tänään Pohjois-Korealta. Tarkoituksena olisi vähentää jännitteitä Korean niemimaalla. Neuvotteluille ei tule Pohjois-Korean mukaan asettaa mitään ennakkoehtoja.

- Jos Yhdysvallat todella on kiinnostunut alueellisen rauhan turvaamisesta, turvallisuudesta ja jännitteiden helpottamisesta, sen ei pitäisi asettaa neuvotteluille ehtoja, lausunnossa sanottiin.

Uutistoimisto KCNA:n mukaan Pohjois-Korea on halukas käymään vakavia keskusteluja monista aiheista, kuten ydinaseista.

Ehdotus korkean tason neuvotteluista tuli vain päiviä sen jälkeen, kun Pohjois-Korea oli perunut neuvottelunsa Etelä-Korean kanssa.

Yhdysvallat aikoo tavata Etelä-Korean ja Japanin kanssa tiistaina ja keskiviikkona Washingtonissa. Tarkoitus on keskustella nyt ehdotetuista neuvotteluista Pohjois-Korean kanssa.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme