Mainos
Mainos

USA pelkää terrori-iskua – kohteina New York ja Washington

Yhdysvalloissa on vahvistettu terrorisminvastaisia toimia syyskuun 11. terrori-iskujen vuosipäivän lähestyessä. Presidentti Barack Obaman mukaan maalla on vastassaan uskottava mutta vahvistamaton terrorismiuhka.

Nimettömät viranomaislähteet kertovat uutistoimisto Reutersille, että vaarassa ovat Washington ja New York.

Poliisilähteen mukaan Yhdysvalloissa jahdataan parhaillaan kahta tai kolmea terrorismista epäiltyä.

MTV3:n Washingtonin-kirjeenvaihtaja Päivi Sinisalon mukaan iskujen uhka on ollut tavalla tai toisella läsnä aina vuosipäivän tienoilla.

– Tänään on tullut ensimmäisiä hälyttäviä tietoja. New York ja Washington ovat niiden mukaan autopommien kohteena. Tällaista uhkaa on tavallaan ollut jokaisen vuosipäivän kohdalla, mutta 10-vuotispäivänä terroristit yrittävät entistä enemmän päästä häiritsemään.

Sinisalon mukaan kahden tai kolmen terroristin epäillään olevan lähtöisin Pakistanista. Tuoreiden tietojen mukaan he olisivat jo saapuneet Yhdysvaltoihin, ja heillä olisi mukanaan yksi Yhdysvaltojen kansalainen.

Terrori-iskujen vuosipäivä on joka kerta rankka yhdysvaltalaisille. Kirjeenvaihtaja Sinisalon mukaan kymmenvuotispäivänä voitaisiin kuitenkin jo katsoa myös eteenpäin:

– Jos tämän päivän jälkeen voisimme kääntyä jo toipumisen suuntaan, ja elämä pääsisi enemmän mallilleen. ¨

(MTV3 - STT - Reuters)

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista: (Huomenta Suomi 9.9.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme