Mainos
Mainos

USA pelkää terroriuhkaa Jemenissä

Yhdysvallat on sulkenut yllättäen suurlähetystönsä Jemenissä ja kehottanut maassa työskenteleviä diplomaattejaan palaamaan pikaisesti kotiin terroriuhan vuoksi. Vielä ei ole tietoa, kuinka kauan suurlähetystö pitää ovensa suljettuina.

Yhdysvaltain ulkoministeriö on varoittanut yleisesti kansalaisiaan matkustamasta Jemeniin lisääntyneen turvallisuusuhan vuoksi. Toistaiseksi ministeriö ei ole kertonut, millaisesta uhasta tarkkaanottaen on kysymys. Ministeriön antamassa lausunnossa mainittiin vain viime lokakuussa Jemenissä, Adenin kaupungissa, tapahtunut itsemurhapommi-isku amerikkalaiseen sotalaivaan. Iskussa sai surmansa 17 sotilasta. Lisäksi tiedonannossa oli maininta lisääntyneestä turvattomuudesta; kymmenen viime vuoden aikana yli 200 ulkomaalaista, lähinnä länsimaalaisia, on kaapattu. Edellisen kerran länsimaalainen kidnapattiin viime kuussa, kun heimomiehet ottivat saksalaismiehen vangikseen Sanaan kaupungista ja veivät hänet vuoristoon.

Yhdysvallat on ollut jo aiemmin huolissaan kansalaistensa turvallisuudesta. Äskettäin maan ulkoministeriö kehotti kansalaisiaan ympäri maailman äärimmäiseen varovaisuuteen, sillä maailman etsityimpiin terroristeihin kuuluvan Osama bin Ladenin, tai hänen kannattajiensa, uskotaan suunnittelevan iskuja juuri amerikkalaiskohteisiin.
(MTV3-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme