Mainos
Mainos

USA: Pohjois-Korean vapautettava amerikkalaisopiskelija välittömästi

Yhdysvallat vaatii Pohjois-Koreaa armahtamaan 21-vuotiaan amerikkalaisopiskelijan. Valkoisen talon mukaan hänet pitää vapauttaa välittömästi.

Valkoisen talon edustaja Josh Earnest huomauttaa, että on yhä selvempää, että Pohjois-Korea käyttää Yhdysvaltain kansalaisia pelinappuloina poliittisissa pyrkimyksissä.

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan opiskelijan saama tuomio on kohtuuttoman ankara. Oikeuden ratkaisu on muutoinkin tuomittu laajalti.


Pohjois-Korean korkein oikeus tuomitsi eilen opiskelija Otto Warmbierin 15 vuodeksi pakkotyöhön valtion vastaisesta toiminnasta. Hän oli anastanut propagandakyltin hotellista.

Warmbier, 21, pidätettiin tammikuussa. Myöhemmin maan pääkaupungissa Pjongjangissa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa hän sanoi ottaneensa hotellista propagandakyltin.

Pohjois-Korea väittää, että varkautta oli ehdottanut amerikkalainen metodistikirkko, joka halusi propagandakyltin itselleen.

Hiljattain Pohjois-Korea tuomitsi kanadalaisen 60-vuotiaan pastorin elinikäiseen pakkotyöhön kansankiihotuksesta syytettynä.

Pohjois-Korean suhteet ulkomaailmaan ovat kiristyneet viime aikoina. Aiemmin tässä kuussa YK määräsi lisää pakotteita maata vastaan ohjuskokeiden takia.

Otto Warmbier tunnusti tekonsa lehdistön ja diplomaattien edessä 29.2.2016:


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme